Trädgårdsbevattning för trädgården eller rumsväxter

Om du har många växter att ta hand om kan du spara mycket tid med produkter för trädgårdsbevattning, särskilt under en torr och varm sommar. Ett modernt bevattningssystem i trädgården höjer komforten väsentligt med automatisk vattentillförsel i växthus, krukor eller pallkragar. Hos blumfeldt finns även produkter för bevattning av rumsväxter eller fisktorn, som gör att du kan betrakta fiskarna i trädgårdsdammen från vattenytan.

Helt automatisk trädgårdsbevattning med nät- eller soldrift

Så snart du installerat ett bevattningssystem i trädgården med en modern styrningsenhet bevattnas dina växter helt automatiskt. Den automatiska trädgårdsbevattningen kan oftast justeras efter en individuell rytm. Förutom tidsavstånden mellan bevattningsfaserna kan man även ställa in hur länge bevattningen ska pågå.

Om du letar efter bevattningssystem för trädgården kan du upptäcka intressanta alternativ till klassiska, nätdrivna system, som soldrivna modeller. Med tillräckligt med solljus på en öppen trädgårdsyta drivs systemet utan ytterligare strömkällor eller långa kablar. Med en lämplig vattenkälla ger soldriften en möjlighet att använda tekniken på ett strömsparande, miljövänligt och flexibelt sätt.

Bevattningssystem för regelbunden vattenförsörjning av rumsväxter

Eftersom inomhusväxter regelbundet behöver försörjas med vatten under vintern har fler och fler börjat intressera sig för bevattningssystem som även är lämpliga för inomhusbruk. På så sätt kan man utan problem lämna huset för att resa under semestern, eftersom det pålitliga bevattningssystemet tar hand om att vattna växterna. Det är inte nödvändigt att köpa ett separat bevattningssystem för varje enskild växt.

I vissa fall lönar det sig mer att köpa en modell som förser flera växter med vatten samtidigt. Det finns även moderna bevattningssystem som fästs vid en vattenhink med en pump via en huvudenhet. Huvudstationen på en sådan modell leder sedan vattnet till olika vattenutlopp i krukornas växtjord.

Fisktorn för att betrakta vattendjuren ovanför dammen

Med ett fisktorn kan man betrakta och beundra fiskarna i trädgårdsdammen från vattenytan. I tornen höjs vatten upp från dammen genom vakuum. På så sätt får man en tydlig blick över fiskarna i dammen. Eftersom solen värmen upp vattnet på insidan brukar fiskarna ofta simma uppåt och visa sig för betraktarna. Olika modeller av fisktorn skiljer sig åt i pelarnas höjd. Platsförhållandena vid dammen och fiskarnas storlek avgör vilka produktvarianter som är lämpliga att köpa.

Automatisk hjälp i trädgården med

Om du letar efter ett bra bevattningssystem kan du hitta högkvalitativa och mångsidiga produkter till ett bra pris hos blumfeldt. Oavsett om du har en stor trädgård eller har en lägenhet med massor av rumsväxter kommer du garanterat att hitta rätt. De många olika modellerna med helautomatisk styrning och solcells- eller nätdrift gör att det finns något för alla. Ytterligare ett intressant erbjudande är fisktorn, som kan bli till en fascinerande attraktion i trädgården.

Läs mer

Sidans topp