Köp trädgårdsfigurer från blumfeldt

Det är viktigt att göra sin trädgård mysig för att känna sig riktigt tillfreds när du kopplar av mitt i din gröna oas och för att skapa en mysig atmosfär. Därför får rätt trädgårdsdekoration inte saknas. Trädgårdsfigurer är ett bra alternativ. De sätter en personlig touch, ger trädgården en särskild utstrålning och skapar en hemtrevlig atmosfär. Stenfigurer ser särskilt fina och dyrbara ut. Vilka material som används och vad som behöver beaktas när man tar hand om figurerna förklaras nedan.

Olika skulpturer för trädgården

Trädgårdsfigurer finns i olika typer, former och färger och tillverkade av olika material. Därmed kan alla hitta sin egen stil och dekorera och försköna sin trädgård helt efter eget tycke. I begynnelsen gjorde människor figurer och skulpturer av djurmaterial, senare av sten, lera eller andra naturmaterial. Numera är de ofta stenfigurer. Glasfibercement är ett annat mycket populärt material. Du kan skapa särskilda arrangemang och betoningar genom att belysa en skulptur med solcells- eller LED-ljus, placera mindre figurer bredvid krukor med vackra växter eller göra blomsterrabatten vid ingången extra inbjudande.

Alla kommer hitta en figur de gillar

Om du vill köpa trädgårdsskulpturer hittar du ett bra urval i vår onlinebutik: Vad sägs om en Siddhartha-trädgårdsskulptur som skapar en stämning av kontemplation och österländsk fridfullhet i trädgården. En annan höjdpunkt är statyn av gudinnan Ceres, som inspirerar med sin feminina grace och skönhet. Trädgårdsskulpturer ger möjlighet att uttrycka din egen livsfilosofi och fantasi. Vackra klotlampor fångar också uppmärksamheten och är också mycket dekorativa. De kan till exempel lysa mellan gröna bladverk.

Vad måste jag tänka på när jag tar hand om mina trädgårdsfigurer?

Först och främst är det viktigt att köpa figurer och statyer som är gjorda av material som är lämpliga för utomhusbruk. Därför är många skulpturer för trädgården tillverkade av robust och motståndskraftig sten. Materialet är väderbeständigt och lätt att sköta. Ibland slår sig alger och mossa ner under en fuktig vinter. Stenen kan rengöras med varmt tvålvatten och en tvättsvamp. De eleganta kulorna är tillverkade av slitstarkt rostfritt stål så de är optimalt skyddade mot både höga och kalla temperaturer. För de flesta material, som natursten, finns det lämpliga rengöringsmedel i välsorterade byggvaruhus. Samma rengöringsmedel kan vanligtvis användas för figurer gjorda av konstgjord sten som för trädgårdsmöbler av plast.

Sammanfattning trädgårdsfigurer

Smakfulla dekorationer kommer göra tiden du spenderar i din trädgård ännu trevligare. Du kan till exempel köpa statyer. De smyckar ut och förhöjer intrycket av din gröna oas av harmoni och ger den pricken över i:et. Detta ger din trädgård en personlig touch. Trädgårdskonceptet spelar en viktig roll i valet av figurerna. En buddha passar till exempel utmärkt i en asiatisk miljö med grusbäddar och formklippta buskar. Klotlampor är däremot rätt val i moderna trädgårdar. Du bör köpa trädgårdsskulpturer som passar in i ditt trädgårdsparadis så att en sammanhängande och harmonisk helhetsbild skapas. Materialet som används avgör hållbarheten och skötselbehov. Figurer av sten är till exempel helt väderbeständiga.

Läs mer:

Sidans topp