Gasolkamin för inomhusbruk & gasolvärmare för terassen: optimera mysfaktorn

Många drömmer om att ha en gasolkamin för slutna rum. Argument som ofta nämns för denna typ av kamin är den romantiska touchen och den höga värmeeffekten. Med en gasolkamin eller en kamin med katalysator blir varje rum automatiskt lite mysigare. Samtidigt är en gasvärmare för terassen ett unikt och mycket populärt tillskott till uteplatsen. Vad är det som gör gaskaminen så speciell och vad bör man tänka på när man ska köpa en gaskamin? Blumfeldt beskriver de viktigaste aspekterna och erbjuder ett brett sortiment av gaskaminer för inomhusbruk, men även för terassen.

Kamin med katalysator: så fungerar den moderna gasolkaminen

Kaminer med katalysator värmer upp rum genom en katalytisk förbränningsprocess. Detta innebär förbränning av flytande gas med hjälp av ett katalysatormaterial. I gasolkaminer eller gasolvärmare finns ett platinabelagt metallnät som fungerar som katalysator. En sådan gasolkamin avger inga skadliga ämnen och kan drivas med en gasflaska. Vid gasolkaminer för slutna rum bör man se till att det finns tillräckligt med frisk luft för att gasen ska kunna släppas ut, eller att det finns en rökkanal installerad. Den förhöjda luftfuktigheten i kombinationen med förlusten av syre inomhus och bildandet av koldioxid skapar en blandning som kräver frisk lufttillförsel. På detta sätt uppstår heller inget mögel som gynnas av den höga luftfuktigheten.

Fördelar med gasolvärmare & terassvärmare

Gasolvärmare för terasser är en mycket exklusiv accessoar för uteplatsen, och avger härlig värme även när temperaturerna sjunker på kvällstimmarna under sensommaren. Samtidigt skapar de ett mycket elegant intryck på uteplatsen och kan användas på utomhusevenemang för att ge eventet en högprofilerad prägel. Elektriska tändsystem ser till att terassvärmaren kan börja användas och generera värme direkt. På insidan finns gott om förvaringsutrymme - i olika storlekar beroende på modell. Där kan gasflaskan som behövs för att driva gasolkaminen förvaras.

Gasolvärmarna för terasser är även mycket mångsidiga när det kommer till designen. I kolliknande svart, elegant silver, med rektangulär, cylindrisk eller kvadratisk form: En gasolkamin för utomhusbruk är, precis som modeller för inomhusbruk, ett riktigt blickfång med härlig värme.

Är gasolvärmare för inomhusbruk säkra?

Gasolvärmare för bostadsutrymmen är mycket säkra om de underhålls rätt och används på korrekt sätt. För att garantera säkerheten hos din gasolvärmare inomhus bör den underhållas av en kvalificerad gasinstallatör minst vartannat år. Säkerhetsrekommendationerna är likadana, oavsett om det handlar om en värmare som drivs av naturgas eller av flytande gas, som en propangas-kamin. Tillräckligt med ventilation är även viktigt, framför vid bärbara gasolvärmare utan ventilationssystem. Du bör alltid följa anvisningarna i manualen.

  • Välj en gasolkamin i rätt storlek för just dina bostadsutrymmen. Innan köpet, kontrollera tillverkarens specifikationer.
  • Om gasolvärmaren för inomhusbruk är utrustad med ett filter bör det regelbundet rengöras under uppvärmningsperioden, för att garantera en korrekt luftström.
  • Håll barn och djur borta från gasolvärmare.
  • Stäng av gasolvärmaren när den inte är under uppsikt eller när du går och lägger dig.
  • Täck inte över en gasolvärmare och placera inga objekt på eller i den.
  • Säkerställ ett avstånd på minst en meter från alla brännbara objekt som möbler, gardiner, böcker och lådor.
  • Gasolkaminer bör endast användas i rum med tillräcklig ventilation.
  • Använd eller förvara aldrig brännbara vätskor eller aerosoler i närheten av en gasolvärmare.
  • De flesta tillverkare rekommenderar en regelbunden inspektion och regelbundet underhåll av enheten. Rekommendationen är i regel vartannat år. Ytterligare information finns i användarmanualen.

Köp gasolkamin & IR-värmare för utomhusbruk hos blumfeldt

Oavsett om du vill köpa en gasolkamin för inomhusbruk eller en modell för terassen hos blumfeldt, har våra gasolkaminen är relativt lätt egenvikt, är en mobil uppvärmningslösning och kan därför användas för många olika tillfällen. Dessutom är gasolkaminer även smarta ekonomiskt, eftersom inköpskostnaderna - till skillnad från klassiska gasolvärmare - är relativt låga.

Genom det kompakta formatet kan de mobila gasolkaminerna eller gasolvärmare med fördel användas i mindre utrymmen och passar utmärkt som komplement till konventionella uppvärmningssystem inomhus. Exempelvis kan en liten verkstad värmas upp perfekt med en gasolvärmare. Men gasolkaminer är även en visuell höjdpunkt i restauranger och barer. De bidrar med mysig värme, skapar en hemtrevlig stämning, särskilt när höstlöven prasslar utomhus eller när snöflingorna dansar framför fönstret. Alla våra gasolkaminer levereras kostnadsfritt, har 2 års garanti och beställningar kan ångras inom 60 dagar.

Sidans topp