Hammock

(23)

Hammockar: Med ett mjukt gung i ditt personliga wellnessparadis

Hammockar är själva inbegreppet av trevlig avkoppling utomhus. Ta en time-out från den stressiga vardagen, med sköna mjuka gungrörelser, en mild bris – låt tanken svävar fritt. Konstigt faktiskt att dessa trädgårdsmöbler till stor del hade fallit i glömska så länge. Nu är de tillbaka och i ny och uppgraderad version återvinner de sin givna plats i trädgården, på terrassen eller på balkongen. En modern, estetisk design suddar ut minnet av de gamla enkla modellerna, ergonomiskt utformade liggytor, justerbara ryggstöd och fotstöd eller enskilda säten övertygar vad gäller komfort och funktionalitet. Varje Blumfeldt-hammock är ett litet paradis – en oas av avkoppling där du kan dagdrömma och ladda batterierna.

Ställningsmaterial: "evigt" stål eller trä

Om du funderar på att köpa en hammock, bör du först välja vilket material ställningen ska ha. Blumfeldt har hammockar av pulverlackerat stål eller väderbeständigt lärkträ. Stålrör möjliggör både rejäla och diskreta gungningar, trotsar framgångsrikt alla väderförhållanden och kräver endast ett minimum av skötsel för att bokstavligen hålla "för evigt". En hammock i trä ser "mer naturlig" och autentisk ut. Blumfeldt använder hårt, massivt lärkträ som sedan fått ett lager träskyddslasyr. Äkta trä åldras – och ändrar färg över tiden eller kan få små sprickor. Dessa förändringar påverkar inte funktionen eller stabilitet utan understryker snarare materialets unika karaktär. Skyddsbeläggningen bör förnyas med jämna mellanrum.

Hammock av tunga material och lätt tyg

Beroende på modell kan storleken på ytan där hammocken ska stå variera något. En plan yta med tillräckligt med utrymme för gungrörelsen är att föredra – och en plats där gungan inte stör, till exempel vid gräsklippning. Hammockar från Blumfeldt väger minst 45 kilo och står därför väl emot vindbyar. Den maximala bärkapaciteten bör helst inte överskridas för att undvika långvariga skador. Modeller med en kontinuerlig och/eller extra bred liggyta är klädda med ett slitstarkt och hudvänligt polyestertyg, som har den fantastiska egenskapen att inte bli för varmt även vid höga temperaturer. Konstrotting som till exempel används i varianter med två individuellt hängande säten, kombinerar en snygg design med väderbeständig funktionalitet.

Hammock med tak och kuddar: Väl skyddad och mjukt bäddad

Inte bara oumbärlig för hammocken med lutningsfunktion, för att kunna läsa på ett avslappnat sätt eller "slumra till" ger en hammock med tak den totala hammockupplevelsen. Vattenavvisande polyester visar här sin fulla potential: Materialet ger behaglig skugga, filtrerar bort skadligt UV-solljus och behåller färgen tack vare en speciell beläggning. De sköna kuddarna garanterar hög mysfaktor hos varje hammock. Klädseln är skräddarsydd och utrustad med en hårdhetsgrad som passar modellen. Den låter sig enkelt rengöras.

Köp en hammock från blumfeldt

Vill du köpa en hammock som ger ännu mer komfort, till och med riktig lyx? Inga problem. Modeller i Boudoir-stil kombinerar avkoppling i friska luften utomhus med en intim privatsfär. Väderbeständiga draperier kan dras för på fram- och baksidan av gungsoffan vid behov och stoppa nyfikna blickar från insyn. blumfeldts lyxiga hammock förtrollar med en modern romantisk stämning och kan även bli den perfekta platsen för en ostörd tupplur. Ett hundra år efter att den uppfanns är hammocken äntligen tillbaka med en härlig anda av optimism, idyll och lycka. Varsågod och slå dig ner.

Läs mer:

Sidans topp