Köp trädgårdsbelysning från blumfeldt

En optimalt utformad trädgård ger mycket glädje både under dagen och på kvällen. Detta gäller åtminstone om man har rätt trädgårdsbelysning. Då kan man njuta längre av de milda sommarnätterna. Dessutom kan utomhusbelysning användas för att skapa en romantisk stämning i ditt gröna paradis. Det finns ett antal olika möjligheter att åstadkomma detta. Nedan ser du vilka trädgårdsbelysningar du kan köpa och hur du kan skapa ett unikt belysningskoncept i din trädgård.

Lampor och belysningar i trädgården kan användas på många olika sätt.

Trädgårdsbelysning är ett helt oumbärligt inslag och bör därför ges särskild uppmärksamhet när du planerar din trädgård. Utomhusbelysningar gör det inte bara möjligt att sitta ute på kvällen och njuta av fler underbara timmar, de kan fylla många fler funktioner:

  • Vad sägs om till exempel förtrollande ljus på trädgårdsmuren eller lampor som belyser häckar, växter, skulpturer eller figurer? Framhäv och markera vissa områden av trädgården med hjälp av särskild utomhusbelysning.
  • Det finns till och med LED-ljuskuber som ger sittområdet en alldeles speciell stämning. LED-lampor är en energieffektiv lösning eftersom de kan spara upp till 90 procent energi. Lampor i varmvit ljusfärg är bästa valet för att belysa sittplatser. Stående lampor är perfekta för belysning av stora ytor.
  • Facklor förvandlar trädgården eller terrassen till ett magiskt hav av eldsflammor. Trädgårdsfacklor är lämpliga som festdekoration eller för romantiska stunder på tu man hand.
  • Du kan använda miljövänlig solcellsbelysning i trädgården för att belysa trädgårdsdammen med ett underbart ljus och skapa en speciell atmosfär. En fördel med solcellslampor är den praktiska uppladdningen genom solljus. De genererar inte bara gratis ljus, de skapar också en unik atmosfär. De är helt oberoende av andra energikällor och kan därför användas mycket flexibelt. De tänds automatiskt i mörker så de behöver inte slås på eller av.
  • Globlampor kan också placeras runt dammen. Belysning av poolen eller dammen skapar fantastiska ljuseffekter på vattenytorna, en unik stämning uppstår ur detta förtrollande ljusspel.
  • Om du skaffar trädgårdsbelysning kan du även använda den för att belysa stigar och därmed öka säkerheten och minska risken för olyckor i mörkret. Det blir lättare att varse hinder i mörkret.

Det finns alltså en mängd olika användningsområden. Vårt sortiment innehåller trädgårdsbelysningar för alla olika smaker och behov. Urvalet är sorterat efter användningsområde. Lamporna kan användas för upplysning, belysning och som dekoration.

Sammanfattning trädgårdsbelysning

Med rätt trädgårdsbelysning blir din trädgård upplyst och säker, så du kan sitta kvar bekvämt ute även efter solnedgången. Men du ordnar inte bara optimala ljusförhållanden i ditt uterum, med rätt belysning trollar du också fram en magisk atmosfär i trädgården och sätter växter eller dekorativa föremål i rätt ljus. Om resten av miljön förblir mörk ökar effekten. Solcellslampor för trädgården är det mest ekonomiska sättet att skapa en förtrollande stämning. De är utrustade med solfångare som absorberar solstrålning under dagen, omvandlar den till elektricitet och när det blir mörkt, överför det till lampan. Utomhuslampor med lysdioder är också otroligt energisnåla, eftersom de bara förbrukar en bråkdel av elen jämfört med konventionella glödlampor. De håller också mycket längre.

Läs mer:

Sidans topp