Köp trädgårdsklocka hos blumfeldt

Trädgårdsklockor är en vacker och mångsidig möjlighet att ge din trädgård en unik uppgradering. De finns i enkel, rustik design såväl som unik och elegant design. Klockorna finns i olika färger, storlekar och material och kan ge din trädgård en ny look.

Utomhusklockor är inte bara en praktisk möjlighet att läsa av tiden, utan kan även fungera som ett dekorativt statement för trädgården. Oavsett om du föredrar modern eller lantlig stil finns det en klocka som är perfekt för dig. Med en trädgårdsklocka kan du skapa en unik atmosfär och förvandla trädgården till en vacker och funktionell fristad.

Utomhusklockor i olika designer

Trädgårdsklockorna finns i olika designer. De populäraste designerna är stora trädgårdsklockor och stationsklockor. Stora trädgårdsklockor kommer ofta i en enkel design med stora tal och visare. De är perfekta för att visa tiden på en stor yta. Stationsklockor finns i många olika designer, bland annat klassisk, viktoriansk och modernistisk design. De fungerar mer som accessoarer snarare än praktiska klockor. Båda klocktyperna finns i olika material och färger, som metall, trä och plast. För att hitta den perfekta klockan för din trädgård, fundera på vilken design som passar bäst till din trädgård och vilket material som funkar bäst till din trädgårdsstil.

Egenskaper och funktioner hos en trädgårdsklocka

Trädgårdsklockor är en viktig accessoar för trädgården och har många funktioner. Några av de viktigaste egenskaper hos utomhusklockor är:

 • En vattentät utsida: Trädgårdsklockor består oftast av robust plast eller metall och är konstruerade för att fungera även vid dåligt väder.
 • En urtavla på fram- och baksidan: Några trädgårdsklockor har en rund urtavla, där siffrorna visas på både fram- och baksidan. På så sätt kan man enkelt läsa av tiden.
 • Ett väderskydd: Några trädgårdsklockor är utrustade med en vattentät kåpa som skyddar från vind och regn.
 • En plastkåpa: Trädgårdsklockor som består av plast är ofta lättare och mer robusta än modeller av metall.
 • En termometer: Många trädgårdsklockor är utrustade med en termometer, så att du kan mäta av temperaturen i din trädgård.

Med alla dessa funktion kan trädgårdsklockor vara ett praktiskt komplement till trädgården.

Vad bör jag tänka på när jag köper en trädgårdsklocka?

Om du letar efter en trädgårdsklockor bör du tänka på följande:

 • Typen av klocka: Det finns olika typer av trädgårdsklockor, som mekaniska, elektriska och soldrivna klockor. Alla har sina för- och nackdelar som du bör tänka på när du väljer klocka.
 • Stil: Fundera på vilken stil du vill ha på klockan. Bör den ha en modern eller klassisk design?
 • Storlek: Klockans storlek är en viktig faktor. Vissa klockor är mindre än andra, vilket gör att de passar bättre i små trädgårdar.
 • Material: Klockans material är också viktigt. Vissa är gjorda i metall, andra i plast. Allt beror på vilket material som passar bäst för dig och din trädgård.
 • Funktioner: Vissa trädgårdsklockor har ytterligare funktioner som väder- och temperaturvisning, tidszoner och annat. Fundera på vilka funktioner du behöver och inte.
 • Pris: Tänk på att dyra klockor inte nödvändigtvis är de bästa. Jämför olika prisklasser och välj den klocka som passar bäst för dig och din budget.

Läs mer

Sidans topp