Trädgårdsbord

(26)

Köp ett trädgårdsbord – för många trevliga timmar ute i skönt väder

Trädgårdsmöbler som stolar och trädgårdsbord är helt centrala när du planerar din trädgård. Vad kan väl vara bättre än att äta frukost ute i trädgården eller på terrassen när vädret är vackert, dricka kaffe, grilla tillsammans med familj och vänner eller bara spendera några trevliga timmar i gott sällskap. För allt detta har vi ett jättestort sortiment: vare sig du söker ett hopfällbart eller ett utdragbart bord, litet eller stort, runt, fyrkantigt eller en oval modell, ett trädgårdsbord av trä eller plast, alla kommer att hitta något.

Terrassbord i alla variationer

När våren eller sommaren kommer kan man dra sig tillbaka till trädgården där hemma för att ta en paus från den stressiga vardagen ute i vacker natur med familj eller vänner. När vädret är fint är det dags att sitta ute och njuta av solens värmande strålar. Ett elegant trädgårdsbord eller uteplatsbord är då oumbärligt. Så flyttar man ut sitt vardagsrum och kök. Modellerna som är avsedda för utomhusbruk har en högkvalitativ beläggning. Den som vill köpa ett trädgårdsbord kommer snabbt märka hur stort urvalet är och hur många olika varianter och material det finns:

  • Utdragbart trädgårdsbord: Ett trädgårdsbord som kan förlängas är extremt praktiskt när det inte finns så många familjemedlemmar, men det då och då kommer besök eller när man vill fira något ute i trädgården. Bordet kan förstoras med några få enkla steg så att det ger tillräckligt med utrymme för alla gäster. De utdragbara trädgårdsborden passar också utmärkt för terrassen eller balkongen.
  • Fällbara bord: Ett trädgårdsbord som är hopfällbart gör det enkelt att ta ut vid behov, ställa upp det snabbt och sedan ställa undan det för att spara plats. Bordsskivan kan lutas vertikalt med en fog. Dessa bord är särskilt lämpliga för trädgårdar, terrasser eller balkonger med begränsat utrymme.
  • Sidobord och bistrobord: Dessa två bord passar bra för en person eller par som bara undantagsvis äter i stora sällskap ute i trädgården. De är idealiska för att ta några drinkar eller snacks ensamma eller som par.
  • Trädgårdsbord av trä: Trä är ett av de populäraste materialen för trädgårdsmöbler. Borden är stabila och med god skötsel, t.ex. genom impregnering, håller de mycket länge. De gör intryck med sitt snygga utseende och står för naturlighet, komfort och tidlös elegans. Träborden utstrålar en rustik, naturlig känsla. Det rekommenderas att du behandlar bordet regelbundet med en glasyr, lack eller olja. Vid impregnering är det viktigt att ta bort smuts från träet i förväg. Allt du behöver göra för att rengöra träbordet är att torka av det med en fuktad trasa eller, om det är kraftigt nedsmutsat, med en mild tvållösning. Träbord bör helst förvaras i skjulet över vintern. Skyddsöverdrag är också ett bra alternativ.
  • Trädgårdsbord av plast: Förutom trä finns det också billiga trädgårdsbord av plast som övertygar med sin lätta vikt, tidlösa design, robusthet och lättskötthet. Tack vare deras väderbeständighet passar de perfekt för utomhusbruk. Om det blir smutsigt räcker det att torka av bordet med en fuktad trasa och vid behov ett milt rengöringsmedel. Fördelen är att borden varken rostar eller vittrar sönder.

Sammanfattning trädgårdsbord

Som naturlig samlingspunkt i trädgården är trädgårdsbordet en oumbärlig möbel i den gröna oasen. Här äter man, dricker, kopplar av och småpratar. Oavsett om du söker ett hopfällbart bord, ett utdragbart bord eller ett ståbord, vi har modeller för alla behov.

Läs mer:

Sidans topp