Bord

Hjärtat i vardagsrummet och matsalen är bordet och det finns i olika utföranden och material som ex matbord i trä samt i olika färger som ex ett soffbord i vitt. Om du vill köpa ett bord, hittar du säkert rätt modell tack vare urvalet. Ett bra komplement kan vara ett sidobord, som kan användas på en mängd olika sätt.

Vardagsrumsbord i olika varianter

Vardagsrummet är det centrala rummet i en lägenhet eller i huset. Det är här familjen är tillsammans. Till en bekväm sittgrupp, exempelvis en soffa, får bordet inte saknas. De finns i olika versioner. Det är upp till var och en och beroende på livsstil, om man behöver ett litet eller ett stort stilfullt rektangulärt kaffebord, ett runt, ett elegant soffbord eller en puristisk, kubformad modell, som ett salongsbord. Ett soffbord i vitt kan kombineras med alla möbler och textilier, eftersom det passar bra in i helhetsbilden. Det passar perfekt med den skandinaviska stilen av inredning.

Soffbord av trä, metall eller glas

Ett vardagsrumsbord kan ha en betydande inverkan på rummet och då inte bara genom stil utan också med materialet. Mycket populär är ett soffbord eller matbord av trä, eftersom materialet ger mycket värme och komfort i rummet och ger det en rustik charm. Varje typ av trä har sitt eget karakteristiska utseende. Vardagsrumsbord av akacia eller bok är mycket populära. Soffbord av metall är väl lämpade för industriell stil. De kan enkelt rengöras med en fuktig mikrofiberduk. Bord med glasskiva ser lätta, eleganta och moderna ut.

Olika typer

När det gäller konstruktioner kan borden väljas mellan modeller med fyra ben eller en bred, central fot. De senare modellerna är oftast runda och perfekta för små rum. Även optiskt har de en poäng. Kantiga modeller ger rummet en viss rättframhet. Syvende och sist är ändå bordets form beroende på smak och utrymme.

Sidobord - den eleganta följeslagaren i rummet

Att sitta bekvämt i soffan och ha drycken eller snacksen inom räckhåll gör det perfekt att ha ett sidobord placerat bredvid soffan. Naturligtvis är den också lämplig för att placera en vacker växt eller andra dekorativa objekt på. Sidobordet kan placeras på vilken plats som helst och erbjuder ett praktiskt förvaringsutrymme för en mängd olika saker. De är inte bara lämpliga för vardagsrummet då den också kan blir ett perfekt sängbord bredvid sängarna. En bra idé kan vara att placera den i hallen, om till exempel anslutningen till telefonen är där.

Sammanfattning: Köpa ett bord

Bordet kompletterar inredningen optimalt. Det är mer än bara en avställningsplats för porslin, fjärrkontrollen eller annat. Det kan också vara ett riktigt blickfång i rummet. Det finns rätt modeller för varje typ av inredning och smak. Oavsett om det är soff- eller matbord är det klassiska materialet trä. Det gör det varmt, bekvämt och hemtrevligt. Formen beror på det tillgängliga utrymmet. Ett soffbord som är runt är väl lämpat för små rum. Det kompakta sidobordet är ett underbart tillskott och kan användas för snacks och drycker samt för att placera dekorationer på. De är lämpliga för alla rum.

Läs mer

Sidans topp