Golvlampor

Båglampan har funnits sedan 1960-talet. Den har ännu inte förlorat sin popularitet. Tvärtom: Den förbättrar inredningen. Med tiden har båglampan utvecklats allteftersom och fungerar fortfarande som ett vackert och praktiskt tillbehör. Tack vare de olika varianterna finns det en lämplig modell för alla som motsvarar ens egna smak och stil av inredning.

Båglampan finns i olika färger

Lampskärmen böjer sig i en svepande böj. Detta resulterar i namnet båglampa med en retro-look eller ett modernt snitt. Den ger en lätthet i varje rum. Samtidigt som den är användbar som belysning. Det finns graciösa båglampor i olika färgnyanser. Vad sägs om till exempel en svart båglampa som lätt kan kombineras eller en båglampa i silver som är perfekt för modern inredning men även för många andra faciliteter? En båglampa i guld skapar en stilfull atmosfär och ser mycket elegant ut. Den är ett riktigt blickfång i alla färger.

Båglampan med ett stort utfall har ett brett utbud av möjliga användningsområden

Den eleganta golvlampan ger ett rum en hel del struktur. Tack vare den höga och den böjda formen lyser den nedåt och åt sidorna och är på så vis väl lämpad att belysa vissa områden,som matbordet, sittgruppen eller skrivbordet. Dessutom är det möjligt att använda den som en läslampa. Den kan anpassas efter dina önskemål. Den flexibelt svängbara skärmen säkerställer optimala ljusförhållanden. Med den mycket nätta armen, som knappt sticker ut, får man känslan av att lampskärmen svävar i luften. Skivfoten ger stabilitet och balanserar upp den stora spännvidden. Välplacerade båglampor designar rummet skickligt.

Välj rätt färg för lampan utifrån användningsområde och humör

Båglampor kan kombineras mycket bra med vägg- eller taklampor. Helt efter önskemål kan du välja rätt glödlampa. Beroende på användningsområde och om stämningen är varm, sval, ljus eller mindre ljus. Det är också mycket praktiskt att med en båglampa som är dimbar. Detta gör det möjligt att få tillräcklig ljusstyrka. På så vis kan rummet bada i ett mycket trevlig och behagligt ljus. De som använder energieffektiva lampor som LED sparar också elkostnader och skyddar miljön.

Sammanfattning: Att köpa en båglampa

Den dekorativa och funktionella båglampan förmedlar med sitt speciella utseende både elegans och stil och ger samtidigt en modern och mysig flärd i rummet. Den speciella formen blir ett blickfång i varje rum. Lampan kan användas på en mängd olika sätt t ex så kan den ge tillräckligt med ljus vid arbete. Om båglampan är dimbar ger detta möjlighet att variera ljusstyrkan beroende på vilka önskemål man har alltifrån ljust till svagt lysande. Båglampan finns i olika färger, så att den kan användas varierande för alla typer av inredning och smak. Modeller där lamporna är lysdioder har en låg strömförbrukning. De är också mycket hållbara och miljövänliga.

Läs mer

Sidans topp