Kuddar, Dynor och Bolster

(104)

Trädgårdsstolsdynor och kuddar – sitt bekvämt i den gröna oasen

Trädgårdsmöbler är del av varje utomhusutrustning och sätts ut så snart vårsolen skiner för första gången. För att ge dem en snygg finish och göra det bekvämt att sitta i dem behövs sittdynor för trädgårdsstolar. På grund av den långvariga utomhusanvändningen måste sittdynorna klara av en rad olika utmaningar. Den här översikten visar vad som kännetecknar en högkvalitativ dyna och hur du kan förse trädgårdsmöblerna med dynor som kommer vara till glädje under lång tid framöver.

Hitta rätt sittdyna för varje trädgårdsstolsformat

Om du vill lägga till sittdynor till dina trädgårdsstolar ska du ta hänsyn till höjden på ryggstödet. Moderna trädgårdsstolar har numera ofta ett högt ryggstöd vilket underlättar för längre personer och ger en allmänt ryggvänlig sittställning. Om så är fallet med din modell kan du använda dynor för stolar med hög rygg. Trädgårdsstolar där ryggstödet slutar i höjd med ryggens mitt kan förses med dynor för låg stolsrygg. Det veck som finns i den stoppade dynan ger dig en indikation på om storleken på dynan passar dina trädgårdsstolar.

Hitta stolsdynor med rätt tjocklek på stoppningen

Om du föredrar en mjukare sittkänsla är stolsdynor med tjock stoppning att rekommendera. För att sitta på en hårdare yta rekommenderas ett dyna med låg höjd. Möbelns material kan ge en indikation på vilken tjocklek som är lämplig. Tjocka sittdynor med en tjocklek på 4-8 cm är lämpliga för hårdare sittmöbler av trä, metall och plast. Om sitsen är av textil eller rotting kan du välja en tunnare sittdyna med en tjocklek på 2-4 cm. Vissa dynor med hög rygg är utrustade med en extra stödkudde för huvudet. Med den här kan du bekvämt luta dig tillbaka på din vinklingsbara trädgårdsstol och låt solen värma medan du njuter av skön liggkomfort.

Robust stoppad dyna för trädgårdsstolar och bänkar

Vare sig det är en bänkdyna eller en sittdyna för trädgårdsstolar: alla dynor utsätts för många olika väderförhållanden. Det finns inte alltid möjlighet att snabbt flytta stolar och bänkar inomhus när en storm hotar. Därför bör trädgårdsmöblerna kunna perfekt stå emot en regnskur. Det är lätt att uppnå med en polyestermodell. Syntetfibrerna har hög motståndskraft, är elastiska och torkar snabbt. Tack vare deras höga väderbeständighet är en polyesterdyna otroligt hållbar, du kommer att ha glädje av den under lång tid framöver. Eftersom du inte kommer behöva skaffa nya dynor på så lång tid, kan du spara mycket pengar. Dessutom kan polyesterdynorna torkas av med en fuktig trasa – perfekt om det under grillkvällen fortfarande sitter fast lite jord från grönsakslandet på byxbenet. En bänkdyna av polyester är dessutom ljusbeständig. Det innebär att de vackra färgerna inte bleknar utan bevaras på ett fantastiskt sätt. Polyesterkuddarna skrynklar knappt och förblir fina under lång tid.

Köp stolsdynor för trädgårdsstolar och välj mellan mångsidiga designer

I vår webbutik kan du hitta sittdynor som uttrycker din egen personliga utomhusstil. Vare sig de har enfärgade naturfärger eller är iögonfallande rutiga med ljusa, vårfräscha färger: upptäck vårt generösa sortiment nu och välj dina trädgårdsstolsdynor – nu kan trädgårdssäsongen äntligen komma!

Läs mer

Sidans topp