Pergola

(39)

Pergola – ett vackert och utsmyckande tak för ditt uterum

En pergola är ett traditionellt och vackert tak för terrassen eller trädgården. Ursprungligen utformad som en flera meter lång pelargång, kan du idag även i små trädgårdar skapa en exklusiv och inbjudande atmosfär med en pergola av trä eller metall. Botanisera bland våra olika tak- och insynsskydd till ett attraktivt inköpspris i denna blumfeldt-kategori, vissa har iögonfallande detaljer som en rosbåge av trä.

Köp en pergola av metall eller trä online

Alla pergolor har den grundläggande strukturen gemensamt: Ett tak som stöds på flera par pelare som, beroende på material och modell, fungerar som skydd mot sol, väder och insyn. En viss storlek av pergolan passar perfekt som ett tag för en sittgrupp på din terrass eller trädgård. Den längsta storleken kan användas som tak för att skapa en torr gång mellan huset och garaget.

Träpergolan är en av de mest populära modellerna, den smälter fint in i en naturlig trädgård eftersom den är av naturligt material. Glas eller genomskinlig plast är populärt takmaterial. Med dylikt material kan du njuta av ett praktiskt regnskydd för din sittgrupp och ta vara på solljuset. Det finns även ogenomskinliga tak om du föredrar total skugga.

Pergolans pelare och kolonner kan även användas för att få växter att frodas. Särskilt träpergolans pelare fungerar som perfekt klättringsstöd för rosor eller murgröna. När du köper en pergola bidrar du till din trädgårds naturliga tillväxt, växter av olika slag kommer bidra till utsmyckningen.

Fina pergola-varianter för en ovanlig trädgårdsestetik

Pergolas av högkvalitativt och slitstarkt trä är ett av blumfeldts ledande projekt inom insynsskydd och tak. Precis som metallpergolan, levereras den som flera enskilda delar som du enkelt kan montera själv. Om du vill satsa på dekoration och utsmyckning i din trädgård när du köper en pergola, är en rosbåge av trä den perfekta varianten. Placera dem som en dekorativ passage över dina trädgårdsgångar och se vilda rosor växa på dem.

Med populära standardformat som 3 x 3 eller 3 x 6 meter passar våra pergolas i varje trädgård eller terrass. Om du vill ha böjda former och spännande design på din pergola på terrassen, ta en titt på paviljongerna i Blumfeldt-sortimentet. Dessa ger ytterligare designidéer till ditt uterum, precis som våra pergolas kommer de i olika stilar i allt från modern till romantisk.

Förutom pergolas har vi även fler moderna trädgårdskoncept att upptäcka

Förutom robusta pergolas med tak eller insynsskydd hittar du här hos blumfeldt mycket annat som förbättrar ditt trädgårdslandskap för lång tid framöver. Skapa en inbjudande atmosfär under ditt nya trädgårdstak med våra trädgårdsmöbler, en perfekt umgängesplats för vänner och familj. Förutom paviljonger, markiser och andra praktiska saker för din trädgård eller terrass, kommer våra trädgårdsdekorationer bidra med en estetisk förhöjning. Du kan enkelt nå oss på nätet och förverkliga ditt eget unika trädgårdskoncept utan fraktkostnader och med en returgaranti på 60 dagar.

Läs mer:

Sidans topp