Snyggt och bekvämt: strandkorgstolar i din egen trädgård

Som ingen annan trädgårdsmöbel symboliserar strandkorgstolar hur underbart det är att vara utomhus! Om du vill njuta av varje sommardag men också ibland behöver skydd mot för mycket sol och vind, kan du skaffa en strandkorgstol och skapa en oas av lugn i trädgården eller på terrassen. Dessutom skärmar korgen av från insyn. Den klassiska designen av en strandkorgstol i Östersjöstil har bevisat sin nytta i många decennier. I vårt sortiment hittar du eleganta modeller som passar en eller två personer. Här kan du läsa mer om en strandkorgstolens typiska funktioner och detaljer!

Vilket material är strandkorgstolar gjorda av?

Helst ska de bekväma sittplatserna vara gjorda av ett väderbeständigt, stabilt material. En kombination av trä och konstrotting är extra lämplig. Träet tätas med ytbehandling så att grundkonstruktionen skyddas perfekt mot vädret. Konstrotting är ett plastmaterial som ser exakt ut som rotting och ger perfekta förutsättningar för utemöbler. Dessutom används ett slitstarkt polyestertyg för klädsel och sittdynor. Ett osynligt skikt inuti skyddar korgen från fukt. Detta gör att strandkorgstolen tål alla väder. Vid väldigt dåligt väder, långt ihållande regn eller om du inte kommer att använda korgen på länge rekommenderas ett strandkorgstolskydd. Vi tillhandahåller överdrag som passar perfekt över strandkorgstolen och skyddar den på ett tillförlitligt sätt.

Strandkorgstolens funktioner

Det är bekvämt att sitta och ligga i den. När det gäller strandkorgstolar, som kallas hel korgstol, kan den enkelt justeras så att du kan inta ett bekvämt liggande läge. Fotstöden är utdragbara. De mjuka kuddarna och de ergonomiskt fästa armstöden säkerställer full komfort. Klaffbord på sidorna ger plats för drycker, snacks och böcker eller mobiltelefoner.

Tillbringa helgerna i en strandstol, till och med en semester hemma får en väldigt speciell atmosfär! Vad gäller platsen erbjuder hjulen på undersidan full rörlighet. På så vis kan du upptäcka nya favoritplatser i din trädgård. De fina tygerna på dynor och klädsel skapar ett trevligt utseende. Klassiska randiga eller rutiga mönster i maritima färger eller andra nyanser passar perfekt till strandkorgstolens stil.

Hur sköter jag bäst en strandkorgstol?

Den kräver inte mycket skötsel. Konstrottingen och träet kan enkelt torkas av med en fuktad trasa. Träet kan ibland behöva fräschas upp med träolja eller trälasyr så att väderskyddet bevaras. Vitlackerat trä kan också rengöras med en fuktad trasa. En ny påstrykning av färg kan behövas först efter många år. Du kan också använda ett strandkorgsstolskydd för att skydda den mot grov smuts. Skyddad från damm och fukt, även på vintern! Kåpan är försedd med ventilationsöppningar så att det inte kan bildas väta eller mögel. Fästremmar ger ett säkert grepp.

Köp en strandkorgstol online – naturligtvis från blumfeldt!

Du hittar vackra strandkorgstolsmodeller i vår onlinebutik, perfekt för din egen trädgård, men även lämplig för en strandbar eller en uteservering på ett café eller restaurang. Snabb leverans säkerställer att du snart kommer att kunna njuta av all den underbara bekvämlighet en strandkorgstol kan ge!

Läs mer:

Sidans topp