Blomkrukor

(33)

Köp krukor från blumfeldt

Trädgårdsägare njuter av grönskan i sin oas. Men vad ska man med fina plantor till om man saknar rätt kläder att iscensätta dem med? Blomkrukor är perfekta eftersom de sätter växterna i rätt ljus och gör dem till riktiga blickfångare. Krukor har blivit en helt essentiell del av modern trädgårdsdesign. Sortimentet är mycket omfattande: ​​alla som är på jakt efter krukor kommer hittar vad de letar efter.

Mångsidig användning av smakfulla krukor

Krukor och planteringskärl kan användas på många olika sätt, till exempel för att avgränsa stigar, göra en kal terrass frodigt grön eller fylla ett hörn i trädgården med liv. Vad sägs om att använda en blomlåda för att försköna ingången till trädgården med vackra växter eller för att piffa upp sittplatsen? Oavsett var de stiliga krukorna placeras, med rätt växter kommer de dra blickarna till sig. Originella blomdekorationer är således möjliga både utomhus och inomhus. De är inte bara lämpliga för växter, vissa sorter av grönsaker och frukter kan också odlas i krukan.

Olika planteringskrukor för olika behov

De höga planteringskärlen är större än blomkrukor. De är perfekta för kraftiga växter med expansiva skott, men volymen varierar beroende på vald produkt. Blomlådor däremot är mer lämpade för breda och låga växter. Runda och cylindriska krukor gör att rötterna kan utvecklas jämnt i alla riktningar. För fyrkantiga kärl behöver man välja större dimensioner. De är lämpliga för växter som inte sprider och förgrenar sig. En långsträckt blomlåda passar perfekt på fönsterbrädan. Självbevattnande krukor är mycket praktiska. De har ett integrerat bevattningssystem så att växterna alltid får en perfekt mängd vatten. Vattennivåindikatorn visar när behållaren behöver fyllas på. Ett dräneringsskikt tar bort överflödigt vatten, till exempel efter en regndusch.

Planteringskärl av olika material

Krukorna är gjorda av robusta, väderbeständiga material, till exempel dekorativa och stilrena krukor av betong. De är UV-ljuståliga, frostsäkra och därför hållbara. Krukorna och planteringskärlen kan stå ute året runt. De klarar väder och vind både på sommaren och vintern. En annan fördel med materialet är att det andas väl, vilket främjar en sund rottillväxt. Glasfiber är ett annat populärt material. Det är lätt, men ändå stabilt och väderbeständigt och lämpligt för robusta växter som överlever vintern. Eller vad sägs om en kruka av rotting? Detta mycket stabila naturmaterial är jättelätt, slitstarkt och robust. Rottingkrukor passar särskilt väl för inomhusbruk.

Sammanfattning krukor

Med vackra krukor och andra trädgårdstillbehör kan du skapa blomstrande höjdpunkter, vare sig det är i trädgården, på terrassen, på balkongen eller inomhus. I vårt stora sortiment av produkter i olika storlekar och former som tillverkats av olika material, kommer alla att hitta vad de letar efter. Om du vill behålla växterna ute även på vintern bör du se till att ha rätt krukmaterial. Modeller av betong eller glasfiber är det optimala valet eftersom de förhindrar frost. Ett annat alternativ är vintertäta krukor av konstrotting.

Läs mer:

Sidans topp