Utemöbler

Utemöbler

Utemöbler (275)

Köp trädgårdsmöbler från blumfeldt

Längtar du efter mysiga timmar i din trädgård eller på terrassen? Då är det extra viktigt att hitta passande utemöbler, så skapar du en mysig atmosfär. Våra möbler finns i olika material, vi har till exempel trädgårdsmöbler av trä, aluminium eller rotting. Men vad gäller det att tänka på när du köper trädgårdsmöbler? Jo, hur man sköter dem på bästa sätt. Följande guide ger dig all information du behöver.

Skapa trevliga sittplatser med trädgårdsmöbler

Rätt trädgårds- eller terrassmöbler inbjuder till gemensamma måltider, trevliga grillpartyn eller sköna vilostunder på bekvämt avstånd från vardagens stress. Med rätt stolar, liggstolar, hammockar, bord, möbelgrupper och trädgårdsmöbeldynor blir det lika mysigt utomhus som i vardagsrummet. Vi har möbler för alla smaker och stilar.

Olika trädgårdsmöbler

För att hitta passande trädgårdsmöbler gäller det att fokusera på smak, stil och tillgängligt utrymme. Vårt sortiment består av:

  • Solsängar, hammockar eller strandstolar: för en skön paus passar en solsäng, hammock eller strandstol extra bra. De inbjuder dig att dröja kvar ett tag.
  • Trädgårdsstolar: utseendet, formen och materialet spelar en viktig roll vad gäller stolar: Designen bör även passa med bordet så att en harmonisk helhet skapas. Dynor och armstöd garanterar hög komfort.
  • Trädgårdsbord: Naturligtvis får inte rätt bord saknas när man ska sitta ner och äta tillsammans. Det ska inte bara vara väderbeständigt utan också lätt att sköta, för det händer inte sällan att mat eller dryck landar på bordsytan.
  • Trädgårdsmöbler för barn: Barn vill också ha en egen plats i trädgården. Trädgårdsmöbler för barn är just vad som då behövs. Med barnstolar och ett lämpligt picknickbord för barn kan de måla, pyssla eller bara dra sig undan tillsammans med sina vänner.

Vilka material är möblerna tillverkade av? Hur sköter jag mina trädgårdsmöbler på bästa sätt?

Det avgörande kriteriet när du köper utemöbler för terrass eller trädgård är materialet, eftersom de trots allt kommer stå utomhus i flera månader och måste tåla kyla, regn, solsken och annan yttre påverkan. Nedan följer en översikt över de olika materialen och deras egenskaper:

  • Trädgårdsmöbler av trä: trä är utan tvekan klassikern för utemöbler. Materialet är tidlöst, robust och med rätt skötsel även hållbart. Tack vare ett naturligt utseende integreras det fint i trädgården eller på terrassen. Inhemska träslag tål väderpåverkan bara efter att de fått rätt beläggning och impregnering med rätt olja. Miljömärkt olja garanterar miljövänlig och hållbar produktion. Allt du behöver göra för att tvätta trädgårdsmöblerna är att torka av dem med en fuktad trasa eller med lite tvålvatten.
  • Trädgårdsmöbler av aluminium: Aluminium är perfekt för utomhusbruk eftersom det är väder- och korrosionsbeständigt, dvs. rostfritt. Materialet är betydligt lättare än järn men lika stabilt och robust när det bearbetats rätt. Aluminium är mycket lätt att sköta. Möblerna förblir fina med pulverlack. De inspirerar med sin stilrena look. Du kan tvätta bort smuts med vatten eller med ett milt rengöringsmedel. När det gäller övervintring kan aluminiummöbler lämnas kvar ute i trädgården.
  • Trädgårdsmöbler av rotting: rotting är robust, motståndskraftigt och rostar inte. För att skydda det lättskötta materialet från väder och vind bör det dock vaxas eller ges en plastimpregnering. Trädgårdsmöbler av konstrotting är väderbeständiga och slitstarka. De snygga möblerna ser rustika ut och är lättviktiga. De kommer ofta i form av loungemöbler. En ren, lätt fuktad trasa räcker för att rengöra möbler av konstrotting. Vid svåra fläckar, använd milt tvålvatten, vid väldigt envisa fläckar, använd en produkt som är särskilt för konstrotting. Olja för rotting kan användas en eller två gånger om året. Under vintern bör möblerna förvaras i ett torrt och ljusskyddat rum.

Sammanfattning trädgårdsmöbler

Det finns möbler för alla smaker som passar perfekt till din trädgård. En blandning av material kan skapa snygga kontraster, till exempel kan man placera stålbord och -stolar i en naturlig trädgård. När det gäller skötsel bör våra instruktioner och tips följas. Möbelskydd är väldigt praktiskt att ha.

Läs mer:

Sidans topp