Fontäner

(44)

Köp trädgårdsfontäner från blumfeldt

En trädgårdsfontän är dekorativ och blir ett vackert inslag i din trädgård eller på din terrass, vattensorlet har en lugnande inverkan med sitt harmoniska plaskande och porlande. Den inbjuder dig till en lugn stund och gör det lättare att koppla av från vardagsstressen och bara njuta av ögonblicket. Dessutom skapar springbrunnar en härlig vattenupplevelse och även vilda fåglar och insekter får möjlighet att bada och dricka. Med andra ord finns det många skäl till att skaffa en trädgårdsfontän och placera den mitt i blickfånget.

Ladda dina batterier med en trädgårdsfontän

En varm sommarkväll finns det inget bättre än att sitta ute i trädgården framför en vacker fontän, lyssna på sorlet och njuta av den trevliga atmosfären. Den passar även i en liten trädgård och blir en fantastisk utsmyckning. De särskilt sagolika önskebrunnarna har en ovanlig design. Med sitt mjuka vattensorl inbjuder de dig att koppla av. Den harmoniska atmosfären har en omedelbar positiv effekt på själen. En trädgårdsfontän inbjuder dig att drömma och dröja kvar.

Stort urval av olika trädgårdsfontäner

En fontän blir en riktig höjdpunkt i trädgården eller på terrassen. Det enda man till sist frågar sig är vilken modell det ska bli: En modern fontän med ett vattenfall, som är en fest för ögat, eller föredrar du en lekfull springbrunn som inspirerar med sin dansande vattenstråle? De konstnärligt utformade dekorativa önskebrunnarna, till exempel i form av en figur, är en särskild blickfångare. En elegant stenmur, på vilken vattnet ständigt rinner ner, är också väldigt vackert. En stenfontän kommer särskilt till sin rätt i en trädgård nära naturen. När det gäller kaskadfontänerna, som är riktiga blickfångare, har grundstrukturen flera höjdnivåer. Vattnet börjar högst upp och faller ner från våning till våning. Kaskadfontäner skapar flera små vattenfall, vilket skapar en särskilt avkopplande stämning. En annan specialitet är de miljövänliga solcellsfontänerna där solcellsmodulen placeras i solljus. Vattencykeln löper på av sig själv.

Välj en bra plats för fontänen

Innan du bestämmer dig för vilken fontän du ska köpa är det viktigt att avgöra på vilken plats den ska stå eftersom de kommer i många olika former och storlekar. Med väggfontäner är beslutet vanligtvis enkelt: de kan placeras mot husväggen eller integreras i en naturstenmur. Var noggrann när du väljer plats, om fontänen placeras under träd måste man räkna med en del löv under hösten. Det är bäst att den står så fritt som möjligt och inom synhåll. Alternativt kan ytterligare sittplatser byggas nära fontänen, till exempel en bänk. Fontänen är ett helt centralt inslag i en vacker trädgård och bör inte ställas utom synhåll.

Sammanfattning trädgårdsfontän

Oavsett om den placeras i trädgården eller på terrassen kommer en elegant fontän garanterat bli en vacker utsmyckning och få dig att koppla av. Vattensorlet skapar en mycket speciell atmosfär. Det finns ett brett utbud av olika modeller och storlekar så att alla kan hitta sin perfekta trädgårdsfontän. Observera att före varje vinter måste du göra utomhusfontäner frostsäkra. Antingen tillsätta frostskyddsmedel i vattnet eller ta bort vattnet för att förhindra frostskador.

Läs mer:

Sidans topp