Badrumselement

Många känner förmodligen igen sig: Du kliver ut ur duschen eller badkaret och det är kallt. Handduken ger inte heller tillräckligt med värme. Detta kan åtgärdas med ett badrumselement, som också används som handdukstork. Det blir varmt i badrummet och tack vare det praktiska värmerören kan handdukar hängas upp och värmas. Detta gör badrummet till en må-bra oas.

Handduksvärmare – värmer handdukar

Badrummet har blivit en viktig plats under de senaste åren och är inte längre bara till för hygienen då det också används för avkoppling. För många kan ett återkommande lugnande bad dämpa den annars så stressiga vardagen. Men även när du badar vill du inte tänka på hur obehagligt kyligt det kan bli när man stiger upp ur badkaret. Den perfekta lösningen är handdukstorken. Den består av många rör genom vilka varmt vatten strömmar. Där kan handdukar värmas och hängas på tork. Oavsett om det är sommar eller vinter, blir det snabbt varmt och torrt under varje årstid. Fördelen med varmvattenburna element är den energisnåla driften jämfört med elektriska element som höjer elkostnaden.

Badrumselement - för behaglig värme i rummet

Den multifunktionella talangen säkerställer tillräcklig värme i rummet. Dessutom får man efter badet eller duschen en tempererad handduk som en välsignelse för kroppen. Allt detta får man tack vare den smala designen på ett elegant och utrymmesbesparande sätt, vilket inte bara är användbart i små badrum. En annan fördel är att handduksvärmaren säkerställer ett balanserat inomhusklimat och bidrar till minskning av kondens och förhindrar på så sätt mögelbildning i badrummet. Vägginstallationen eller upphängningen görs enkelt med de medföljande konsolerna och monteringsmaterial.

Köpa badrumselement - vad ska man tänka på?

Värmeytorna ska placeras harmoniskt till resten av badrummet. När det gäller design har alla modeller sin egen poäng. Det är dock viktigt att se till att den utgående värmen transporteras obehindrat ut i badrummet och inte försvinner någon annanstans. Först då kan man få den perfekta känslan av välbefinnande. När det gäller värmeeffekten är det viktigt att välja lämplig storlek på badrumselementet. Ju större yta, desto högre värmeavledning. Tillverkarna anger vanligtvis vilken rumsstorlek som är lämplig för respektive modell. Detta bör man tänka på vid val av väggelement för att få önskad värmeeffekt.

Sammanfattning – element i badrummet

Ett modernt badrumselement kan mer än bara förvärma handdukar och säkerställa en trevlig dusch- eller badupplevelse. Detta gör det också möjligt att skapa en behaglig värme, vilket avsevärt ökar avslappningseffekten. Badrumselementet förses med varmt vatten och värms på detta sätt. Varmvattenelementet har en poäng med sina låga driftkostnader i jämförelse av elektriska modeller som har mycket högre kostnader eftersom energin här kommer från el-uttaget. Moderna värmeelement finns även för mycket små rum. De passar harmoniskt in i varje rumstyp. Den som tänker köpa ett badrumselement, ska vara uppmärksam på måtten och värmeeffekten, som uttrycks i watt.

Läs mer

Sidans topp